Drůbež Palmovka

Jsme pražský velkoobchod a maloobchod s kvalitním čerstvým, chlazeným drůbežím masem a zvěřinou. Zabýváme se výrobou a prodejem kuřecího a krůtího masa, včetně vlastního rozvozu. Jsme schopni zásobovat jídelny, restaurace, hotely, řeznictví a jiná zařízení.

Novinky

Nyní chlazené kuřecí krky

19,90/kg

RECEPT na dušené jelení maso s omáčkou

Nabídka čerstvé zvěřiny

Nyní zahájen prodej Daňka skvrnitého dank.

Jak správně vykostit drůbež - video návod

RECEPT:Dušené jelení maso s omáčkou

Suroviny

  • 500 g jeleního masa
  • 70 g uzené slaniny
  • 1 - 2 cibule
  • sůl
  • mletá paprika
  • 150 g kořenové zeleniny
  • celý černý pepř
  • 2 hřebíčky
  • 3 kuličky jalovce
  • 100 ml červeného vína
  • 5 sušených švestek
  • 20 g vlašských ořechů
  • 20 g másla
  • 20 g hladké mouky
  • 30 g chlebové kůrky

Postup přípravy

Jelení maso odblaníme, omyjeme a lehce osušíme papírovou utěrkou. Slaninu nakrájíme na kostky, přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmažíme a potom přidáme a opečeme přirpavené jelení maso. Osolíme, zaprášíme paprikou, přidáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, celý černý pepř, hřebíček, roztlučený jalovec, trochu vína, podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou.

Až je maso měkké, vyjmeme ho a nakrájíme na plátky. Šťávu propasírujeme, přidáme víno, nakrájené sušené švestky a nasekané vlašské ořechy. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, se kterou omáčku zahustíme, přidáme trochu chlebové kůrky a povaříme. Hotovou omáčku nalijeme na plátky masa a podáváme s houskovým knedlíkem.

120 minut